Namjena

Vodomjerno termo okno – Heplastpipe Protecto

Vodomjerno termo okno Heplast-pipe PROTECTO služi za zaštitu vodomjera od smrzavanja u zimskim uvjetima. Dno vodomjernog okna je otvoreno čime se ispod PUR termo poklopca akumulira toplina iz zemlje te zagrijava područje vodomjera i priključne instalacije. Najčešće se ugrađuje u otvorene površine, okućnice i travnate površine. Vodomjer i instalacija su pozicionirani u gornjem dijelu okna tako da je očitavanje i servisiranje vrlo jednostavno.

Unutarnja instalacija i vanjsko spajanje

  • Standardno ugrađene ¾” cijevi i fitinzi do kuglastih ventila su od PP-R materijala namijenjenog za pitku vodu, ostali fitinzi, odzračnik i hvatač nečistoća su od mesinga.

  • Moguća je ugradnja raznih varijanti unutarnjih instalacija na zahtjev kupca. Bez obzira na vrstu unutarnje instalacije vodomjerna termo okna su tlačno ispitana za sigurnu upotrebu.

  • Vanjski spoj podzemne cijevi na okno se ostvaruje pomoću mehaničkih kompresijskih spojnica ili na drugi način prema zahtjevu kupca.

Proizvodna tehnologija

  • maksimalna dubina ugradnje 6m

  • stup podzemnih voda do 5m

  • dopuštena opterećenja uzrokovanih prometom SLW60 prema ATV-A127P

Mehanička postojanost

  • Okno izrađeno od visokokvalitetnog linearnog polietilena postojano je za ugradnju u zemlju i podzemne vode. Gornji i donji dio okna su dodatno pojačani rebrima za ojačanje konstrukcije.

Termička zaštita

  • Zbog svojih konstrukcijskih osobina i geotermalnog efekta topline iz zemlje vodomjerno termo okno pruža zaštitu protiv smrzavanja do -25°C.

Dimenzije okna

Vodomjerno termo okno – Heplastpipe Protecto

Tipovi i dijelovi okna

Vodomjerno termo okno – Heplastpipe Protecto

Vodomjerno termo okno tip KONTINENT, h = 1 m

Vodomjerno termo okno tip DALMACIJA, h = 0,5 m

Poklopci

PE poklopac

LJŽ poklopac

PUR termo-izolacijski poklopac

Kontrola kvalitete

Vodomjerno termo okno – Heplastpipe Protecto

Sve vrste okana podvrgnute su laboratorijskim i terenskim testovima izdržljivosti, vodonepropusnosti i postojanosti na statička i dinamička opterećenja.

ISO 9001
ISO 14001

HRN EN ISO/IEC
17025

DVGW DW
DVGW DG

ÖNORM EN 12201-2
ÖNORM EN 13476-3

Galerija

Galerija proizvoda.