EU projekt – obnovljivi izvor energije, solarna krovna centrala

Heplast-pipe pokazuje svoju usmjerenost prema obnovljivim izvorima energije izgradnjom sunčane elektrane. Završili smo projekt započet 2018. Vrijednost investicije je preko 4 mil. kn. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije.

 

Naziv projekta: POVEĆANJE ENERGETSKE UČINKOVITOSTI I KORIŠTENJE OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE U PROIZVODNIM INDUSTRIJAMA, ref. oznaka: KK.04.1.1.01

 – SUNČANA ELEKTRANA HEPLAST PIPE –

U 2021. završen je projekt izgradnje sunčane elektrane Heplast-pipe sufinanciran sredstvima Europske unije.

Ciljevi projekta su smanjenje potrošnje električne energije proizvodnih pogona tvrtke HEPLAST-PIPE d.o.o. za 806.046 kWh godišnje, te smanjenje emisija CO2 kroz korištenje obnovljivog izvora energije umjesto preuzimanja energije iz elektroenergetske mreže RH.

Ostvareni rezultati u projektu će se koristiti kako bi proizvodni kapaciteti u HEPLAST-PIPE mogli sami proizvoditi i trošiti vlastitu energiju, te time postići uštedu pri proizvodnji plastičnih cijevnih sustava kao primarnoj djelatnosti kojom se poduzeće bavi. Ciljevi projekta su smanjenje troškova za energiju kao direktan utjecaj i indirektno kao smanjenje štetne emisije CO2, te zaštita okoliša kao ključni element zelene energetske tranzicije u EU i šire.

Učinkovitost resursa se odnosi na povećan učinak u smislu kapaciteta instaliranih obnovljivih izvora energije, a zeleni rast se odnosi na rast u smislu zelenih/održivih kapaciteta koji izravno doprinose smanjenju emisije i direktno utječu na klimatske promjene na način da smanjujemo štetnu emisiju iz fosilnih goriva (opća dekarbonizacija društva) te povećavamo kapacitet kadrova koji će se baviti održavanjem zelenih tehnologija, odnosno naše elektrane, čime direktno potičemo zelenu tranziciju društva.

Ukupna vrijednost projekta:         4.013.116,00 HRK
EU sufinanciranje projekta:          2.809.181,20 HRK
Razdoblje provedbe projekta:      01.01.2018.-01.10.2021.

Više informacija na info@heplast-pipe.hr

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

www.strukturnifondovi.hr